Програми лікування хворих на СНІД та туберкульоз повністю фінансуватимуться за державний кошт

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ під час зустрічі з керівником підрозділу з управління грантами Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Марком ЕДІНГТОНОМ.

Незважаючи на те, що видатки на охорону здоров’я скоротилися на 20-30%, програми по лікуванню хворих на СНІД та туберкульоз будуть у повному обсязі фінансуватися за державний кошт. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ під час зустрічі з керівником підрозділу з управління грантами Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією (далі — Глобальний фонд) Марком ЕДІНГТОНОМ.

Очільник Міністерства охорони здоров’я України зазначив, що починаючи з 2004 року темпи приросту захворюваності на ВІЛ-інфекцію в державі вдалося зменшити у більш як три рази (з 24,7% у 2004 до 7,3% у 2008 році), антиретровірусна терапія (АРТ) та профілактика ВІЛ від матері до дитини стали більш доступними в усіх регіонах України.

Таких результатів Україна змогла досягти саме завдяки підтримці Глобального фонду, який був і залишається основним додатковим джерелом фінансування програм боротьби з ВІЛ/СНІД та туберкульоз в Україні. Зокрема, Марк ЕДІНГТОН додав, що на наступні три роки Глобальний фонд на боротьбу із ВІЛ/СНІД та туберкульозом виділив Україні понад 180 мільйонів доларів. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді