Які вимоги має виконати Україна для отримання гранту Глобального фонду?

Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ зустрівся з представниками Глобального фонду.

У межах 67-ої Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я у Женеві (Швейцарія) відбулась зустріч Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ з керівником Департаменту управління грантами Глобального фонду для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією Марком ЕЛДОН-ЕДІНГТОНОМ.

Під час зустрічі було зазначено, що портфель України в структурі донорської допомоги, яку здійснює Глобальний фонд, є одним з найбільших у Північній півкулі, а поза межами Африки — найбільшим. Проте, для забезпечення максимальної ефективності своєї допомоги Глобальний фонд висуває низку умов:

  • наявність відповідної державної програми (яка наразі проходить погодження у Міністерстві юстиції України);
  • відсутність регуляторних та/або фінансових бар’єрів;
  • усунення податкових та/або митних перешкод.

Наразі ще виникають деякі технічні питання щодо виконання Україною вищезазначених умов, проте в цілому Україна може розраховувати на кошти Глобального фонду для здійснення відповідних державних програм у царині протидії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу, які на сьогодні складають: 187 мільйонів доларів США на період 2015–2017 роки та 56 мільйонів доларів США на 2014 рік.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді