Документація в роботі головної медичної сестри

Шановні колеги, поспішаємо повідомити вам чудову новину: вийшов друком червневий (№ 06/2014) номер журналу «Довідник головної медичної сестри». Для вас ми зібрали найліпші консультації з питань нормативного забезпечення, ведення журналів обліку, документального супроводу навчання медичних сестер, роботи за змінами та багато-багато іншого.

Шановні колеги, поспішаємо повідомити вам чудову новину: вийшов друком червневий (№ 06/2014) номер журналу «Довідник головної медичної сестри». Червневий номер вийшов надзвичайно цікавим та корисним адже він — тематичний, присвячений документації в роботі головної медичної сестри.

Зокрема зі статті «Строки зберігання документів у закладі охорони здоров’я» ви дізнаєтесь, вимоги до строків зберігання різноманітних документів, що широко застосовуються у закладах охорони здоров’я (журнали обліку, заяви, накази, розпорядження, рецептурні бланки тощо) відповідно до Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів.

Також, пропонуємо вам перейняти досвід Комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр крові» щодо оформлення документації, пов’язаної з навчанням молодших спеціалістів з медичною освітою. У статті «Оформлюємо документацію щодо навчання молодших спеціалістів з медичною освітою» ви знайдете приклади оформлення Графіка проведення навчання медичних працівників згідно з вимогами режимних наказів з дезінфектології, офіційного листа щодо проведення навчання з молодшими спеціалістами з медичною освітою, Протоколу залікового заняття та наказу керівника закладу охорони здоров’я «Про створення комісії з прийняття заліків у молодших спеціалістів з медичною освітою».

Як вести документацію щодо роботи Ради медичних сестер у закладі охорони здоров’я? Які пункти варто внести у Положення про Раду медичних сестер? Відповідає на ці запитання читайте у нашому матеріалі «Створення та функціонування Ради медичних сестер: розробляємо документацію».

Також у номері моніторинг останніх змін законодавства, відповіді на запитання читачів, приклади оформлення документації та багато іншого. Із повним переліком матеріалів ви можете ознайомитись тут.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді