Японія надасть допомогу медичним закладам і дослідницьким установам України

На отримані кошти планується закупівля спеціального медичного та радіологічного обладнання для закладів охорони здоров’я України.

Кабінет міністрів України на засіданні 4 червня 2014 року прийняв розпорядження про затвердження тексту угоди з урядом Японії щодо надання нашій державі гранту у розмірі 350 мільйонів японських єн (3,45 мільйонів доларів) на закупівлю медичного обладнання для лікарень, які лікують постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Було схвалено проект розпорядження, розробленого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку), яким затверджується текст Угоди про надання гранту (у формі обміну нотами), протоколи до Угоди, а також надаються повноваження Міністру економічного розвитку і торгівлі на її підписання. Відповідальним за виконання Угоди визначається Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ).

На отримані кошти планується закупівля спеціального медичного та радіологічного обладнання для Національного наукового центру радіаційної медицини, Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також для 5 обласних лікарень (Житомир, Луцьк, Київ, Рівне та Чернігів).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді