Розроблено шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів

Цього року разом з Державним формуляром фахівці галузі отримують довідник лікарських засобів та Реєстр медико-технологічних документів.

Центральний формулярний комітет Міністерства охорони здоров’я України розробив шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів (далі — Державний формуляр).

Добір лікарських засобів до формуляру здійснюється з використанням методики оцінки медичних технологій.  Окрім цього, Державний формуляр також узгоджений з уніфікованими протоколами медичної допомоги, що заснований на доказовому підході до проведення раціональної фармакотерапії.

Окрім паперових видань, Державний формуляр традиційно тиражується та розповсюджується у вигляді електронної пошукової системи. Така система була розповсюджена серед випускників всіх вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, а також доставляється у кожний заклад охорони здоров’я державної та комунальної форм власності.

Разом з Державним формуляром фахівці галузі отримують довідник лікарських засобів, включених до Державного реєстру лікарських засобів України. Цьогорічною новинкою став ще один електронний ресурс, що надійде лікарям України — Реєстр медико-технологічних документів.

Окрім цього, триває адресна безкоштовна доставка комплектів до регіональних структурних підрозділів охорони здоров’я відповідно до заявок.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді