Міністр охорони здоров’я України зустрівся з представниками фармацевтичної галузі

Під час зустрічі мова йшла про роздержавлення системи управління фармацевтичною галуззю, а також про створення провізорського самоврядування й саморегулювання працівників фармації.

Учора, 17 червня 2014 року, у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулась розширена нарада Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ та очільника Державної служби України з лікарських засобів Михайла ПАСІЧНИКА з представниками фармацевтичної галузі.

Під час зустрічі Олег МУСІЙ зазначив, що саме виробники лікарських засобів мають зайняти чільне місце в системі державних закупівель. Зокрема, з ними планується укладати довгострокові контракти. Також МОЗ сприятиме розміщенню та відкриттю потужностей фармвиробників на території України.

Окрім цього, під час зустрічі мова йшла про роздержавлення системи управління фармацевтичною галуззю, а також про створення провізорського самоврядування й саморегулювання працівників фармації.

Учасники ринку вважають, що першочерговим кроком для налагодження більш ефективної співпраці з державою має бути затвердження ефективної нормативно-правової бази. Зокрема, варто зняти зайві перепони в реєстрації та перереєстрації лікарських засобів, процедурі підтвердження GMP, обігу залишків, маркування лікарських засобів тощо. Окремо учасники наради торкнулися проблеми контролю якості кожної серії лікарських засобів при виході на ринок та в обігу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді