В Україні продовжується робота над системою «Електронна охорона здоров’я»

Українська сторона має до 1 липня 2014 року завершити усі погоджувальні процедури у МОЗ та Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України щодо створення системи «Електронна охорона здоров’я».

У Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулась нарада з питань інформатизації галузі охорони здоров’я. У нараді взяли участь Міністр охорони здоров’я України  Олег МУСІЙ, його заступник Наталя ЛІСНЕВСЬКА та представник Світового банку Златан САБІЧ.

Мова йшла про субкомпонент Програми Світового банку «Електронна охорона здоров’я». Головна мета такої інформаційної системи є забезпечення підтримки системи охорони здоров’я України, в тому числі усіх закладів охорони здоров’я.

Ідеологія та основні документи щодо інформаційної системи пройшли попередню експертизу фахівців Світового банку. Матеріали були розглянуті на засіданнях координаційної ради МОЗ з питань інформатизації та затверджені Міністерством. Є чіткий план з орієнтовним бюджетом в обсязі 35,8 мільйонів доларів США. Українська сторона має до 1 липня 2014 року завершити усі погоджувальні процедури у МОЗ та Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку). Планується, що впровадження проекту розпочнеться з початку наступного року.

За словами Олега МУСІЯ інформатизація галузі є надзвичайно важливим напрямком, вона дозволить забезпечити прозорість та ефективність роботи. Детальніше про інформатизацію у галузі охорони здоров’я читайте у тематичному номері журналу «Управління закладом охорони здоров’я»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді