Відбулось громадське обговорення проекту Концепції нової системи охорони здоров’я

Зокрема, Концепція нової системи охорони здоров’я передбачає структурне і фінансове розмежування медичної допомоги за її рівнями та видами, запровадження договірних відносин між замовниками і постачальниками медичних послуг, запровадження нових фінансових механізмів оплати медичних послуг, в тому числі й через медичне страхування, оплата праці з урахуванням обсягів якості тощо.

13 червня 2014 року вперше у форматі публічної дискусії відбулось громадське обговорення проекту Концепції нової системи охорони здоров’я (далі — Концепції). У заході взяли участь Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ, експерти з питань організації системи охорони здоров’я, представники медичної спільноти та громадськості.

Олег МУСІЙ зазначив, що таке обговорення є надзвичайно важливим, адже потрібно враховувати думку як фахівців, які працюють у галузі охорони здоров’я, так і пацієнтів, які будуть отримувати медичну допомогу.

Концепція нової системи охорони здоров’я передбачає структурне і фінансове розмежування медичної допомоги за її рівнями та видами, запровадження договірних відносин між замовниками і постачальниками медичних послуг, запровадження нових фінансових механізмів оплати медичних послуг, в тому числі й через медичне страхування, оплата праці з урахуванням обсягів якості тощо. Окрім цього Міністр охорони здоров’я України зазначив, що головним акцентом нової системи стане профілактика захворювань та збереження здоров’я громадян.

Нагадаємо, що за день до громадського обговорення, 12 червня, під час прес-конференції з приводу Дня медичного працівника вже розглядалось питання нової Концепції.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді