Брифінг щодо кадрового забезпечення медичної галузі

В Інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся брифінг, присвячений перебігу вступної кампанії у вищі медичні навчальні заклади та кадровому забезпеченню медичної галузі.

Учасниками брифінгу щодо перебігу вступної кампанії у вищі медичні навчальні заклади та кадровому забезпеченню медичної галузі стали Олександр ВОЛОСОВЕЦЬ, заступник директора Департаменту персоналу, освіти та науки Міністерства охорони здоров’я України, та Катерина АМОСОВА, ректор Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Вони повідомили, що нині в національній системі охорони здоров’я працює понад 188 тисяч лікарів, при цьому дефіцит медичних кадрів становить 41,5 тисяч осіб, а загальний показник укомплектованості у 2013 році становив лише 82,5%. Україні вкрай необхідні сімейні лікарі, лікарі невідкладних станів і як, на жаль, показали події в країні, військові лікарі, підготовка яких фактично була знищена. Особливо актуальною проблемою сьогодні є кадрове забезпечення закладів охорони здоров’я у сільській місцевості.

Аби усунути існуючі диспропорції між рівнями надання медичної допомоги в сільській місцевості та містах нині працевлаштовано 4,2 тисячі лікарів, практично 100% від загального випуску студентів, які готувались за державним замовленням. Більше половини з них скеровано до закладів охорони здоров’я сільської місцевості, зокрема центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тому Міністерство охорони здоров’я України збільшило державне замовлення на підготовку лікарів і цього року — обсяг прийому на лікарські спеціальності за напрямом «Медицина» становить 5165 осіб, що на 597 осіб більше, ніж у 2013 році.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді