Уряд схвалив законопроект «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки»

У законопроекті йдеться про створення цілісної системи безперервного надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики СНІД. Як результат, очікується зменшення інфікування ВІЛ на 50% серед груп підвищеного ризику, зокрема — медичних працівників.

Кабінетом Міністрів України було схвалено законопроект «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки». Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр Кабінету міністрів України Остап СЕМЕРАК.

За словами Міністра, в законопроекті йдеться про створення цілісної системи безперервного надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики СНІД. Як результат, очікується зменшення інфікування ВІЛ на 50% серед груп підвищеного ризику, зокрема — медичних працівників.

Проект закону передбачає загальне фінансування з державного бюджету та донорських організацій.

Міністр зазначив, що законопроект буде поданий у Верховну Раду України найближчим часом.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді