До уваги власників реєстраційних посвідчень на лікарські засоби або свідоцтва про державну реєстрацію виробів медичного призначення

Змінено механізм декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

15 липня 2014 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про референтне ціноутворення на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів» від 02.07.2014 № 240, якою змінено механізм декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів.

Таким чином, постанова Кабміну «Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, які закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів» від 13.08.2012 № 794 втратила чинність, у зв’язку з чим документи на декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення не приймаються.

Окрім цього, постановою № 240, зокрема, встановлено, що з 1 серпня 2014 року декларування змін оптово-відпускних цін на лікарські засоби, що закуповуються за державні кошти, здійснюватиметься з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін, установлених у країні їх походження, а вироби медичного призначення — за спрощеною процедурою без застосування механізму визначення порівняльних (референтних) цін.

Джерело — Портал «Головбух24»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8656

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді