У Києві проведуть безкоштовне тестування на вірусні гепатити

У Всесвітній день боротьби з гепатитом, що відзначається 28 липня, у Києві усі бажаючі зможуть пройти тестування на вірусні гепатити.

У Всесвітній день боротьби з гепатитом, що відзначається 28 липня, у Києві усі бажаючі зможуть пройти тестування на вірусні гепатити. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Організатором безкоштовного тестування є Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні. Сама процедура тестування буде проводитись у мобільній амбулаторії. Також, усі охочі зможуть отримати консультації лікарів-інфекціоністів. Деталі щодо розміщення амбулаторії можна дізнатись на офіційному порталі Київської міської державної адміністрації.

Варто зауважити, що проблема вірусних гепатитів є надзвичайно актуальною у столиці. Упродовж 2013 року в місті зареєстровано 822 випадки хворих усіма формами вірусних гепатитів (у 2012 році було зафіксовано 717). Окрім цього, за 5 місяців 2014 року показник захворюваності на гепатит А у столиці склав 2,3 на 100 тисяч населення (65 випадків), що в 2,8 рази вище показника минулого року (0,8 на 100 тисяч населення).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді