Дайджест в передчутті змін: як рухатиметься медреформа далі

Дізнайтеся першими, як змінюватиметься система охорони здоров’я у наступному році, а також читайте відповіді творців останніх законодавчих актів про зміни, що відбуваються зараз та нюанси роботи лікарів і медсестер первинної ланки.

Плани змін в охороні здоров’я на 2019 рік

МОЗ в останньому своєму дайджесті анонсувало зміни, які стосуватимуться медзакладів в 2019 році. Серед нововведень — зміна підходу до оплати діагностики, а також конкретніші прогнози щодо долі вторинної ланки медицини. Протягом 2018 року медична реформа зробила свої перші продуктивні кроки – українці активно підписували декларації з сімейними лікарями, медичні заклади розпочали перетворення у комунальні підприємства. Такі зміни свідчать, що лікувальні заклади підготувались до діяльності в конкурентних умовах.

Дайджест МОЗ № 11Документ PDF

Що таке капітаційна ставка

Чи знаєте ви, що відтепер фінансування медзакладів та лікарів відбуватиметься за капітаційною ставкою? Чи почали ви впровадження МІС у своєму закладі? Читайте, як визначили розмір капітаційної ставки та як це вплине на зарплату медиків.

Як реалізуватимуть програму медичних гарантій: Порядок

Нещодавно затвердили новий Порядок реалізацій державних гарантій в сфері первинного медобслуговування. Читайте про основні аспекти законодавчого акту та рекомендації, як впроваджувати нововведення у вашому закладі!

Медична реформа для медпрацівників: версія 2.0

МОЗ змінює систему фінансування медичних послуг, щоб змінити систему їх надання. Це зорієнтує систему охорони здоров’я на пацієнта. Так коротко можна описати поточний етап медичної реформи. Однак чи такі вже невідворотні ці зміни та що тепер означає медична реформа для медиків?

Як формувати оплату праці

Оплата праці медпрацівників комунального некомерційного медзакладу: як формувати?

З моменту реорганізації закладів охорони здоров’я в некомерційні бюджетні підприємства зміняться й засади оплати праці їх співробітників. Читайте, хто визначатиме розмір зарплати працівників, від чого залежить її підвищення та як зміняться умови встановлення надбавок і премій.

Як диференціювати зарплату медиків всередині медзакладу?

Минулорічні нововведення щодо формування зарплати медиків призвели до того, що працівники з різною кваліфікацією, переліком посадових обов’язків та стажем роботи отримають однакову заробітну платню. На рівні медзакладу важливо розробити механізм диференціації зарплати медпрацівників.

Запитання-відповідь на гострі теми

Які дії можуть забезпечити подальшу участь реформованого медзакладу у програмі «Доступні ліки»?

Яким чином за вимогами НСЗУ має надаватися меддопомога у вихідні та святкові дні?

Чи можливо лікарю відмовити пацієнтові у підписанні декларації, якщо він уже підписав рекомендовану їх кількість? Чи оплачуватиме НСЗУ лікарю надання допомоги понаднормовій кількості пацієнтів?

Чи потрібен комунальному некомерційному підприємству (КНП) кошторис?

Комунальні послуги медичного закладу: хто платить і звідки?



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді