Допомога на оздоровлення медпрацівникам: зразок наказу

Скачайте зразки наказів про надання допомоги на оздоровлення медпрацівникам у бюджетному та приватному закладі. Також дізнайтеся, як правильно видавати ці документи.

Як нараховувати коронавірусні доплати у 2021 році

Медичні й фармацевтичні працівники мають право на виплату допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки. Таке право гарантує постанова КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 № 524 (далі — Постанова № 524).

Головна умова, за якої гарантована виплата допомоги на оздоровлення медичним працівникам, — надання працівникові основної щорічної відпустки (або її частини). Рішення про надання щорічної відпустки і про надання допомоги оформлюють наказами роботодавця.

NB! Надання щорічної відпустки і допомоги на оздоровлення оформлюйте лише окремими наказами. Адже інформація про ці управлінські рішення має різні строки зберігання, а за правилами діловодства зводити їх в одному розпорядчому документі не можна.

Водночас для тих працівників закладу, яким матеріальну допомогу на оздоровлення виплачують за рішенням керівника та лише за наявності економії фонду оплати праці, її можуть надати у будь-який період за заявою працівника. Це обумовлено тим, що норма Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 № 308/519, яка регулює надання матеріальної допомоги, не прив’язує її виплату до щорічної відпустки.

Матеріальна допомога на оздоровлення медичним працівникам у приватному закладі: наказ

Допомога на оздоровлення медичним працівникам

Матеріальна допомога на оздоровлення медпрацівникам у бюджетному закладі: наказ

Допомога на оздоровлення медичним працівникам

Тобто всі працівники комунальних і державних закладів охорони здоров’я можуть отримати матеріальну допомогу за наявності економії фонду заробітної плати.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді