МОЗ ухвалило зміни до чинного Положення про інтернатуру

Змінам передувало тривале громадське обговорення, під час якого МОЗ отримало пропозиції й коментарі від понад 160 громадян і організацій. Деякі з них МОЗ враховало частково або повністю

МОЗ ухвалило зміни до чинного Положення про інтернатуру

МОЗ наказами від 06.05.2024 № 788 та від 11.05.2024 № 820 внесло зміни до правил вступу до інтернатури. Оновленій редакції наказу передувало тривале громадське обговорення. Загалом ми отримали пропозиції й коментарі від понад 160 громадян і організацій. Деякі з них – враховані частково або повністю. 

Особистий бренд лікаря: 9 відповідей на запитання

Інтернатура-2024: що треба знати

Після 15.05.2024 МОЗ поінформує заклади освіти, що здійснюють підготовку студентів за спеціальністю 22 «Охорона здоров’я», про вакантні посади лікарів (фармацевтів/провізорів)-інтернів (далі — інтернів) у різних регіонах та за різними спеціальностями. Заклади вищої освіти мають розмістити цю інформацію на своїх офіційних вебсайтах протягом пʼяти днів після її отримання.

Рейтинговий розподіл в інтернатуру проводитиме комісія закладу вищої освіти. Навчатися в інтернатурі коштом держбюджету зможуть як студенти контрактної, так і бюджетної форм навчання. Але не зможуть  іноземці, особи без громадянства та українці, що закінчили заклади вищої освіти за кордоном. 

Розподіл відбувається на підставі конкурсного балу – найбільшу кількість місць для вибору матиме той, хто краще вчився. 

Цьогоріч змінена формула обрахунку конкурсного балу. Детальніше про це читайте на сайті МОЗ.

Випускники за спеціальністю 228 «Педіатрія» зможуть проходити інтернатуру за спеціальністю «Внутрішні хвороби», а випускники за спеціальністю 222 «Медицина» – за спеціальністю «Педіатрія» та «Дитяча хірургія». 

Збільшується термін проходження інтернатури за спеціальністю «Фізична та реабілітаційна медицина» – з двох до трьох років – для випускників, які вступають до інтернатури з 2024 року. Вводиться нова спеціальність – «Судово-медична експертиза».

Детальніше з усіма змінами до чинного Положення про інтернатуру можна ознайомитися за посиланням.

Раніше МОЗ розвінчало міфи про інтернатуру-2024.

За матеріалами МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як побудувати культуру управління у медичному закладі, щоб досягати найкращих результатів

Питання ефективного управління персоналом ЗОЗ стоїть на першому місці в структурі управління. Тож читайте у статті про те, як враховувати внутрішні проблеми та обґрунтовувати вибір рішення відповідно до ситуації
3774

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
48519

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2025»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
10845

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді