Допомога на оздоровлення медичним працівникам-сумісникам

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних медичних закладів регулює Постанова КМУ № 524 від 11.05.2011. Проте у медпрацівників, які працюють в закладі за сумісництвом, виникає ряд запитань щодо виплат на оздоровлення. В статті докладно пояснюємо, на що мають право сумісники.

Тому з 1 січня 2012 року медпрацівники отримують таку виплату щорічно в розмірі посадового окладу одночасно із щорічною відпусткою. Деякі непорозуміння виникають у співробітників, котрі працюють за сумісництвом. На питання щодо нарахування матеріальної допомоги на оздоровлення медикам-сумсникам відповідають МОЗ та Мінсоцполітики. Обидва міністерства надіслали відповідні листи з роз’ясненнями. Щоправда, трактування нормативних документів їх фахівцями дещо різняться.

Пояснення МОЗ

Так, МОЗ у своєму листі № 10.1-18/4185 від 16.02.2018 року акцентує увагу на тому, що відпустка за основним місцем роботи та за сумісництвом, надається одночасно (п. 6 постанови КМУ № 245 від 03.04.1993 року, Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій). Це дає підстави стверджувати, що матеріальна допомога на оздоровлення виплачується працівникові тільки за основним місцем роботи.

Допомога на оздоровлення медичним працівникам-сумісникамЧитайте: "Обробка медичних інструментів: гід по дезінфекції, ПСО, стерилізації в медицині"

Пояснення Мінсоцполітики

Мінсоцполітики в листі за № 673/0/101-18 від 25.04.2018  пояснює ситуацію з дещо іншого ракурсу. Відпустку за місцем роботи за сумісництвом надають одночасно з відпусткою за основним місцем роботи (місце, де зберігається трудова книжка) відповідно до наказу про надання чергової щорічної відпустки згідно з затвердженим графіком відпусток. Матеріальну допомогу виплачують працівникові у розмірі посадового окладу, який затверджений штатним розписом (інші доплати та надбавки не враховують).  

Допомога на оздоровлення медичним працівникам-сумісникамЧитайте: "Оплата праці медичних працівників в 2018 — до та після реформування"

Висновки:

В законодавстві немає обмежень стосовно виплати допомоги на оздоровлення медичним та фармацевтичним працівникам, які працюють за сумісництвом.

Отже, за наказом керівника медичного закладу, допомога на оздоровлення при роботі за сумісництвом може виплачуватись на загальних підставах за наявності коштів у фонді заробітної плати. Така норма прописана п. 4 Постанови КМУ № 1298 від 30.08.2002 року.



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді