Команди екстреної медичної допомоги підсилюють медзаклади на деокупованих територіях — МОЗ

Теми:
Спеціалісти екстреної медичної допомоги та медицини катастроф їдуть до лікарень у звільнених населених пунктах Херсонської і Миколаївської областей. Про це розповіло МОЗ

Команди екстреної медичної допомоги підсилюють медзаклади на деокупованих територіях — МОЗ

Залучення лікарів екстреної медичної допомоги (ЕМД) дозволило покращити якість та ефективність надання медичної допомоги на місцях, а також знизити навантаження на місцевих лікарів. На цьому наголошує МОЗ.

Атестація робочих місць за умовами праці

Станом на 04.08.2023 до такого підсилення долучився 141 фахівець ЕМД із західних та центральних регіонів України. Зараз у відрядженні перебувають 47 спеціалістів (з них 33 – лікарі, 14 – медичні сестри та фельдшери).

До відряджень медичні фахівці можуть бути залучені на будь-який зручний для них термін, але, відповідно до наказу МОЗ від 09.09.2022 № 1597 не більше ніж на 30 календарних днів.  

Наразі підсилення потрібують 29 лікарень, де є кадровий дефіцит на фахівців 42 медичних спеціальностей: лікарів, лаборантів, медсестер, фельдшерів. 

Серед найзатребуваніших напрямів – надання медичної допомоги у разі поранень та травм, інфекційних та хронічних хвороб. Крім того, є необхідність медичного супроводу вагітних, дітей та потреба у психологічній підтримці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді