Охорона кімнати зберігання наркотичних засобів

1640

Запитання

Чи має право КНП укласти договір щодо охорони кімнати зберігання наркотичних засобів з приватною фірмою, чи все ж потрібно укладати лише з державною службою охорони?

Відповідь

На це запитання у журналі "Управління закладом охорони здоров'я" відповідає консультантка з публічних закупівель, кандидатка економічни наук Наталія Заєць.

 

Категорії об’єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах (далі — Категорії об’єктів), затверджує постанова КМУ від 21.11.2018 № 975 (далі — Постанова № 975).

Об’єкти та приміщення, які використовуються у сфері обігу та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, належать до категорій об’єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах (п. 18 Категорій об’єктів).

У разі відповідності затвердженим категоріям об’єкти охороняють органи поліції охорони на договірних засадах (п. 2 Постанови № 975). Отже, приміщення, які використовуються у сфері обігу та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, ­можуть охороняти тільки органи поліції охорони.

Охорону об’єктів вони проводять на підставі договору про надання послуг з охорони, укладеного між органом поліції охорони та замовником у письмовій формі відповідно до законодавства України.

Позаяк формулювання «охорона на договірних засадах» передбачає укладання договору з надавачем послуг з охорони, то згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII для придбання послуг замовник має провести закупівлю, вид якої визначатиме з огляду на чинні законодавчі норми.

Зважте, аналіз закупівель в електронній сис­темі закупівель доводить, що цей предмет закупівлі є конкурентним.

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори: оновлений перелік документів

Щоб отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, подайте відповідну заяву до органу ліцензування. Які документи додати до заяви та хто видає ліцензію на прекурсори, пояснюємо в статті
25196