Скільки лікарів-інтернів може вести один куратор

84
Автор
провідний консультант системи «Експертус Медзаклад»

Запитання

Скільки максимум лікарів-інтернів, відповідно до чинного законодавства, може вести один куратор?

Відповідь

Вимоги до бази стажування лікарів-інтернів і, відповідно, до лікарів-кураторів регламентує Положення про інтернатуру, затвердженого наказом МОЗ від 22.06.2021 № 1254 (далі — Положення № 1254; Наказ № 1254).

Як оформити лікарів-інтернів у закладі охорони здоров’я

Зокрема, база стажування має забезпечити наявність необхідної кількості кураторів лікарів-інтернів. Прицьому куратором може бути лікар, який має не нижче першої кваліфікаційної категорії або досвід роботи за фахом не менше ніж сім років (пп. 2 п. 1 розд. ІІІ Положення № 1254).

Увага! Один куратор може вести не більше ніж п’ять лікарів-інтернів (п. 1 розд. ІІІ Положення № 1254).

Жодних вимог щодо працевлаштування лікарів-кураторів на повну ставку Наказ № 1254 не містить. Утім, як бачимо, є обмеження щодо кількості лікарів-інтернів на одного куратора. Тож куратор може мати до п’яти підопічних інтернів, навіть якщо працює неповний робочий час.

Працю лікарів-кураторів також оплачують окремо, без прив’язки до основної ставки. А саме — згідно з чинними ставками погодинної оплати праці працівників, зайнятих в усіх галузях народного господарства, за проведення навчальних занять з розрахунку одна година на одного інтерна на тиждень. Так визначає Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затверджене наказом МОН від 08.04.1993 № 93.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
36469

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2024»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
9682