Особливості перевірок закладів охорони здоров’я органами Держгірпромнагляду

Періодичність проведення планової перевірки ЗОЗ, більшість з яких може бути віднесено до суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику, має бути не частіше ніж 1 раз на 2 роки.

Дія Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII поширюється на всіх юридичних та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, та на всіх працюючих. Тому під час перевірки закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) Державна служба гірничного нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд) перевіряє дотримання вимог законодавства про охорону праці. Крім того, у сфері діяльності ЗОЗ Держгірпромнагляд контролює додержання законодавства про охорону праці під час проведення робіт підвищеної небезпеки.

Заклади охорони здоров’я можуть експлуатувати засоби виробництва підвищеної небезпеки (ліфти; посудини, що працюють під тиском; котли тощо), які належать до об’єктів із середнім ступенем ризику. Діяльність цих закладів пов’язана зі значним скупченням людей. Заклади охорони здоров’я, де не використовуються засоби виробництва підвищеної небезпеки, належать до суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику.

Тому періодичність проведення планової перевірки ЗОЗ, більшість з яких може бути віднесено до суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику, має бути не частіше ніж 1 раз на 2 роки; періодичність проведення планової перевірки виробничих об’єктів закладів охорони здоров’я — не частіше ніж 1 раз на 12 місяців.

Джерело — портал «Служба охорони праці»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді