Розроблено унікальний посібник для військовослужбовців щодо правил надання домедичної допомоги

Зокрема у виданні висвітлено кращий світовий досвід надання домедичної допомоги у зонах військових конфліктів, правила користування індивідуальними аптечками, правила транспортування поранених тощо.

Фахівці Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України (далі — Центр) розробили унікальний посібник для військовослужбовців з правил надання домедичної допомоги. Видання буде поширюватись як у друкованому вигляді, так і матиме мобільну версію.

Посібник узагальнює основні алгоритми надання невідкладної допомоги на полі бою. Зокрема у виданні висвітлено кращий світовий досвід надання домедичної допомоги у зонах військових конфліктів, правила користування індивідуальними аптечками, правила транспортування поранених тощо.

Друкована версія посібника вийшла тиражем у 15 тисяч екземплярів. Електронна версія посібника доступна на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді