На Житомирщині пройшла зустріч на тему «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

В обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського 28 жовтня відбулося спільне розширене засідання обласної Координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медичних сестер Житомирської області на тему «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

Організаторами заходу виступили начальник відділу державної служби, кадрової і оборонно-мобілізаційної роботи департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій КОБИЛІНСЬКИЙ, голова Координаційної ради Павло ЯВОРСЬКИЙ та голова Асоціації медичних сестер області, заступник головного лікаря з медсестринства обласної клінічної лікарні ім.О. Ф. Гербачевського Світлана ТЕВС.

До заходу також долучилися: в. о. головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Микола ПРИЛИПКО, заступник голови Координаційної ради Зоя ШАРЛОВИЧ, головний редактор журналу «Довідник головної медичної сестри» Ганна СЕМЧИШИНА та організатори медсестринства лікувально-профілактичних закладів області.

Мета проекту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» — стандартизувати гігієнічні норми та запровадити їх у всіх закладах охорони здоров’я України.

Про основи дезінфектології внутрішньолікарняних інфекцій учасникам розповів завідувач наукового відділу, головний дезінфектолог фірми «ІНТЕРДЕЗ» Андрій КРАПЛЯ.

Викладач дисципліни «Медсестринство в інфектології» Житомирського інституту медсестринства Ірина ЗАБЛОЦЬКА виступила з доповіддю «Поняття внутрішньолікарняної інфекції та заходи профілактики в закладах охорони здоров’я». Під час виступу Ірина ЗАБЛОЦЬКА розкрила основні причини поширення внутрішньолікарняних інфекцій і методи, які допомагають захистити пацієнтів та медперсонал від зараження внутрішньолікарняними інфекціями.

Людмила КРАВЧУК, заступник головного лікаря з медсестринства Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, розповіла про власний досвід профілактики негативного впливу сьогоденних засобів боротьби з внутрішньолікарнянними інфекціями на здоров’я медичних працівників. Також вона наголосила на мінімізації такого впливу завдяки використанню у повсякденній роботі новітніх технологій.

Головний редактор журналу «Довідник головної медичної сестри» Ганна Семчишина у своєму виступі наголосила на необхідності планової заміни використовуваної в закладі охорони здоров’я групи дезінфектантів на іншу групу для запобігання формуванню резистентності до активно діючої речовини. Під час презентації вона продемонструвала учасникам моніторинг стійкості до дезінфектантів та запропонувала схему поквартальної ротації.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9234

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді