Уряд затвердив Положення про раду з відновлення Охматдиту

Оголошення про початок прийому заявок кандидатів до складу Ради від громадських об’єднань, їх спілок, благодійних організацій та професійних асоціацій МОЗ оприлюднить найближчим часом

КМУ затвердив Положення про Раду з контролю відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» наказом МОЗ від 05.08.2024 № 1383 (далі — Положення № 1383).

Як знайти актуальну грантову програму

Рада з відновлення — спеціально створений орган, який забезпечує участь громадськості та контроль за проведенням заходів, пов’язаних із відновленням функціонування лікарні «Охматдит» внаслідок пошкодження (руйнування) будівель та обладнання через ракетну атаку рф 8 липня 2024 року.

Орган забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема за дотриманням прозорості і доброчесності при виборі підрядника для виконання поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу. 

Рада складатиметься з 15 осіб. Персональний склад МОЗ затвердить наказами у два етапи. На першому етапі до складу ради увійдуть представники:

  • благодійників, які зробили найбільші пожертви, організаторів збору, які забезпечили найбільшу суму збору, а також дали згоду на участь у діяльності ради з відновлення (шість осіб);
  • МОЗ (одна особа);
  • НДСЛ «Охматдит» (одна особа).

Другий етап передбачає відбір семи представників громадських об’єднань, їх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров’я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоровʼя або у сфері архітектури та містобудування. Їх обере персональний склад ради з відновлення, сформований на першому етапі за результатами розгляду поданих заявок і рейтингового голосування. 

Критерії відбору кандидатів та порядок подачі заявок від громадськості містить Положення № 1383

Раніше МОЗ окреслило стратегічні напрями розвитку медсестринства.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5850

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді