На Житомирщині відбулася конференція, присвячена епідемії серцево-судинних катастроф

5 листопада в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського пройшла науково-практична конференція «Зупинити епідемію серцевих катастроф»

До заходу долучилися провідні кардіологи, педіатри, акушери, головні лікарі ТМО, ЦРЛ, ТМО, лікарі загальної практики та інші.

Костянтин РУДЕНКО, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих», в рамках конференції презентував учасникам Всеукраїнський проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф».

Він передбачає вирішення таких питань:

-       поліпшення якості надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги;

-       підвищення кваліфікаційного рівня медичних працівників;

-       впровадження ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги;

-       доступність лікування та діагностики.

Проект не потребує додаткового фінансування, він базується на ефективному використанню вже наявних ресурсів завдяки плідній співпраці на всіх етапах надання медичної допомоги та об’єднанню резервів сусідніх регіонів. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57238

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89634

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді