Відкрив двері інноваційний тренінговий центр для підготовки лікарів

На днях в.о. Міністра охорони здоров’я України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ відвідав учбовий центр практичної підготовки лікарів, що відкрився в Одеському національному медичному університеті

Учбовий центр — це шість тренінгових кімнат із найновішим симуляційним обладнанням, що дозволяє максимально точно імітувати стан пацієнтів будь-якого віку з різноманітними захворюваннями. Наявні симулятори допомагають відпрацювати такі вміння:

  • хірургія нестандартних поранень;
  • лапароскопічні та ендоскопічні операції;
  • мікрохірургічні операції на очах;
  • прийняття пологів;
  • серцево-легенева реанімація;
  • реанімація новонароджених;
  • домопога в невідкладних клінічних ситуаціях та інші.

Серед останніх технологій — візуалізація анатомії людини в повний зріст та демонстрація різних порушень систем органів у 3D та 4D моделях.

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ наголосив, що учбові центри такого рівня він відвідував ліше в США та Франції. «Сучасне симуляційне обладнання та інформаційні технології дозволяють медикам на найвищому рівні відпрацювати практично усі найбільш розповсюджені стани, що зустрічаються в клінічній практиці, а також рідкісні патології. Наявність такого обладнання є величезним кроком вперед для одеської медичної освіти та ставить її на рівень розвинених європейських країн», — зауважив в. о. міністра охорони здоров’я України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9234

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді