Україні потрібна нова військово-медична доктрина

Юлія ВОТЧЕР: «Стара доктрина датується ще 1945 роком, і вона зараз просто недоречна»

За словами куратора медичної служби Штабу національного спротиву Юлії ВОТЧЕР, існуюча на сьогодні доктрина в Україні датується 1945 роком.

«Нова доктрина виписана фахівцями й під час її написання був взятий досвід Ізраїлю та НАТО, враховуючи наші реалії. Стара доктрина датується ще 1945 роком, і вона зараз просто недоречна», — зазначила ВОТЧЕР.

Нова доктрина передбачає здобуття навиків з польової медицини, логістики та координації на місті подій, а також страхування військових. «Перший пункт нової доктрини, те чого ніколи не було – життя людини понад усе. Кожного разу, будучи на передовій, я бачу, що там твориться, що бійці іноді не мають вчасної медичної допомоги, а якщо і є — вона не кваліфікована», — повідомила куратор.

Юлія ВОТЧЕР зазначила, що подібну доктрину необхідно було запровадити шість місяців тому, зараз вона знаходиться в розробці. Також волонтер нагадала про два броньованих автомобілі швидкої допомоги з Нідерландів, які мають стати технічною основою нової доктрини. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді