Уряд розширив перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

КМУ ухвалив постанову про зміни переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Уряд розширив перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Уряд ухвали постанову від 26.04.2024 № 458, яка розширила та актуалізувала перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Про це повідомило МОЗ.

Наркотичні засоби та прекурсори: курс

МОЗ наголосило: КМУ ухвалив документ, щоб ефективніше бороттися з незаконним виробництвом, обігом та немедичним споживанням синтетичних наркотиків, зокрема завдяки посиленню заходів контролю за прекурсорами. Також Уряд посилив держконтроль за обігом цих засобів та розширив повноваження працівників правоохоронних органів України щодо документування злочинної діяльності осіб, які займаються незаконним виготовленням та збутом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Зміни врахували рекомендації ВООЗ щодо встановлення заходів контролю на міжнародному рівні за обігом наркотичних засобів і речовин та рішень Комісії ООН з наркотичних засобів. Низку речовин, що мають психоактивну дію, включили до таблиць засобів і речовин, що перебувають під міжнародним контролем. Цей контроль затвердила Єдина конвенція про наркотичні засоби 1961 року, Конвенція про психотропні речовини 1971 року та Конвенція ООН про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин 1988 року.

Раніше Уряд розширив перелік ліків та медвиробів, які в Україні закуповують централізовано.

За матеріалами МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
94679

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді