В Україні діє чітка регіональна мережа епіднагляду за холерою — МОЗ

Україна сформувала чітку регіональну мережу епіднагляду й моніторингу за холерою та посилюватиме систему реагування у відповідь на глобальні загрози. Про це розповіло МОЗ

холера

МОЗ оприлюднило звіт ВООЗ, у якому вказано, що за 2022 рік кількість зареєстрованих випадків холери у світі більш ніж удвічі перевищила кількість випадків у 2021 році. Тому система реагування і моніторингу, яка діє в Україні, враховуватиме ймовірні глобальні загрози, наголосило МОЗ.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

На нараді з керівниками центрів контролю та профілактики хвороб щодо реагування на можливий спалах холери повідомили, що на рівні кожної області впродовж року проводять заходи щодо недопущення виникнення та розповсюдження холери:

  • реалізують комплексні та оперативні плани реагування та діагностики хвороби,
  • працюють оперативні протиепідемічні та дезінфекційні бригади,
  • на рівні областей визначили медзаклади для госпіталізації пацієнтів з підозрою на холеру, які мають «незнижувальний запас» лікарських засобів — антибіотиків, регідратаційних розчинів, дезінфектантів. 

У 2023 році підозри холеру фіксували у Запорізькій та Чернігівській областях. Після епідемічного розслідування та розширених лабораторних досліджень вони не підтвердилися. Тожу у 2023 році спалахів холери в Україні не зафіксовали. 

Раніше стало відомо, що Уряд планує змінити порядок розслідування нещасних випадків і професійних захворювань на виробництві.

За матеріалами МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення навчання і підготовки з гігієни рук медичного та немедичного персоналу ЗОЗ: зразок

5 травня — Всесвітній день гігієни рук. Скачайте приклад наказу про проведення навчання і підготовки з гігієни рук. Документ допоможе раціонально розподілити обов’язки відповідальних за проведення процедури
3023

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді