Державна регуляторна служба України затвердила план комплексних перевірок на 2024 рік

Планові перевірки суб’єктів господарювання здійснюють відповідно до річних планів органів державного нагляду

Порядок планування заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності встановлює стаття 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V (далі — Закон № 877).

Планові перевірки суб’єктів господарювання здійснюють відповідно до річних планів органів державного нагляду (контролю). Якщо один і той самий суб’єкт внесено до річних планів здійснення таких заходів різних органів держнагляду — це підстава для комплексної планової перевірки (ст. 5 Закону № 877).

Як підготуватися до фактичних моніторингів НСЗУ

Державна регуляторна служба України наказом від 14.11.2023 № 183 затвердила План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2024 рік. Прийняття такого плану не суперечить постанові КМУ від 13.03.2022 № 303 (далі — Постанова № 303). Адже вона не встановлює жодних обмежень щодо намірів планових перевірок органами державного нагляду (контролю).

Нагадуємо, що в Україні припинено проведення планових, позапланових перевірок і державного ринкового нагляду на період воєнного стану. Органи держнагляду здійснюють виключно позапланові перевірки за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та для забезпечення безпеки держави і виконання міжнародних зобов’язань України (п. 2 Постанови № 303).

Раніше Держлікслужба і Держпраці затвердили Секторальні плани державного ринкового нагляду на 2024 рік.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізація медичних працівників — 2024: кого можуть призвати на військову службу та хто не підлягає мобілізації

Як відбувається мобілізація медиків, зокрема жінок-медиків, як діяти після отримання повістки та хто не може бути мобілізованим. Читайте про це в статті
370696

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді