Уряд виділив додаткові 212 мільйонів гривень на систему трансплантації в Україні

Фінансова стабільність галузі трансплантації — один із пріоритетів держави, наголосило МОЗ

На систему трансплантації в Україні Уряд виділив додаткові 212 мільйонів гривень

Результати пілотного проєкту із трансплантації перевершили очікування та планові показники, які брались до уваги під час формування бюджету на 2023 рік, повідомляє МОЗ. Саме тому Уряд ухвалив рішення про додаткову фінансову підтримку системи. 

Вісім помилок в електронних медичних записах: як виправляти

Надлишок грошей з програми «Лікування громадян за кордоном» Уряд перерозподілив на функціонування системи трансплантації. Галузь отримує додаткові 212 мільйонів гривень. Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко підкреслив:

«Трансплантація — галузь, якою ми можемо пишатися. Навіть в умовах повномасштабної війни її розвиток лиш набирає обертів. Всі операції є безоплатними для пацієнтів, вони фінансуються державою».

Завдяки додатковій фінансовій допомозі від держави, галузь трансплантації анатомічних матеріалів зможе зберегти темпи росту та наблизиться до покриття потреби в наданні відповідних послуг. 

За даними Єдиної державної інформаційної системи трансплантації, за 12 місяців 2023 року в Україні провели 507 трансплантацій. Для порівняння, у 2022 році здійснено 384 пересадки анатомічних матеріалів.  

Раніше Уряд урегулював порядок створення наглядових рад у медичних закладах.

За матеріалами МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
2395

Енергоефективність медзакладу: як підвищити

Одна з найбільших статей витрат ЗОЗ — витрати на енергоносії. В умовах воєнного стану економія бюджету медустанови особливо актуальна. Як підвищити енергоефективність медзакладу, читайте у статті
4996

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді