Із 1 грудня починає діяти новий порядок отримання та обліку гуманітарної допомоги

Закладам охорони здоров'я доведеться реєструвати гумдопомогу в спеціальній автоматизованій системі

Із 1 грудня діятиме новий порядок отримання та обліку гуманітарної допомоги

Із 1 грудня 2023 року починають діяти нові правила щодо операцій із гуманітарною допомогою. Замість постанови КМУ від 01.03.2022 № 174 варто буде керуватися постановою КМУ «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану» від 05.09.2023 № 953.

Юридичний супровід роботи медзакладу: прораховуємо ризики

Крім того, із 1 грудня втрачає чинність і постанова КМУ «Деякі питання отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги» від 05.03.2022 № 202, яку уряд ухвалив із початком воєнного стану.

Роботу з гуманітарною допомогою покликана спростити Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги. Реєстрація гуманітарної допомоги та її отримувачів в цій системі розпочнеться з 1 грудня 2023 року. Вхід в неї здійснюватиметься за КЕП організації. 

Нагадаємо, з 29 листопада 2023 року почали діяти нові вимоги до ліцензування медичної практики.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді