З нового року в Києві розпочинається реалізація пілотного проекту з реформування медичної галузі

Віталій КЛИЧКО: «Мета реформи — покращити якість медичного обслуговування і підняти зарплати лікарям. Коли лікар отримуватиме гідну зарплату, він дорожитиме робочим місцем і своїми пацієнтами, якість послуг підвищиться, він не матиме потреби брати хабарі»

17 грудня під час брифінгу Олександр КВІТАШВІЛІ та Віталій КЛИЧКО повідомили про початок реформування системи охорони здоров’я в столиці України.

Міністр охорони здоров’я України запевнив, що всі стратегії реформи вже попередньо обговорено зі столичною владою: «У міста великий інтерес розпочати це все, щоб Київ був флагманом і першим містом, який реформував і зробив кращою систему». 

Олександр КВІТАШВІЛІ переконаний, що введення пілотного проекту дасть можливість працівникам медичної галузі легально заробляти, а пацієнтам — обирати лікаря за своїми бажаннями. Таким чином буде відбуватися саме фінансування послуг, а не закладів охорони здоров’я: «Коли фінансуються послуги, то вже можна відстежувати якість. І нашою метою є зробити так, щоб медицина гарної якості була доступна усім та всюди». 

Також Міністр зауважив, що найближчим часом планується виконати обчислення вартості послуг, якими влада буде керуватися при розрахунках із медичними установами: «Система тарифів існує в усьому світі. Будуть залучені світові експерти, які працюють в цій сфері багато років. Є в нас і пакет допомоги невеликої від Світового банку. Їх підтримка дасть можливість мати стандарти якості та методику розрахунків». 

Профільний заступник голови КМДА Михайло РАДУЦЬКИЙ заспокоїв, що пацієнти будуть сплачувати лише за ті послуги, які є платними офіційно, всі інші будуть надаватися на безоплатній основі: «Поки немає страхової медицини держава залишає всі послуги для громадян безоплатними, крім тих, які вже є офіційно платними».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді