Тендерні закупівлі лікарських засобів завершено

Олександр КВІТАШВІЛІ повідомив, що Міністерство охорони здоров’я України провело всі тендерні закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення

Станом на 25 грудня укладено договори на 2 мільярди 091,5 мільйонів гривень, із них зареєстровані в Державній казначейській службі України — на 1 мільярд 942,1 мільйонів гривень, оплачено — 1 мільярд 779,1 мільйонів гривень. Нині на склади поставлено ліків та виробів на суму 759,6 мільйонів гривень.

«Крім цього, буквально вчора увечері були оплачені кошти у розмірі 82 мільйони гривень на закупівлю ліків для хворих на вірусні гепатити, і вже сьогодні перші партії цих соціально важливих ліків поставляються на наші склади для розвезення в регіони», — зауважив Олександр КВІТАШВІЛІ, Міністр охорони здоров’я України.

Він назвав декілька шляхів, за допомогою яких протягом трьох місяців були проведені тендерні закупівлі:

  • антикризові рішення Уряду;
  • злагоджена робота відповідних фахівців;
  • допомога пацієнтських та міжнародних організацій.

«Я хочу подякувати усім працівникам міністерства, які брали участь в процесі закупівель і особисто Василю ЛАЗОРИШИНЦЮ за виконання цього надскладного завдання. Я упевнений, що такий темп, фаховий підхід та управлінську ефективність команда МОЗ України демонструватиме й надалі», — завдячив Олександр КВІТАШВІЛІ.

Олександр КВІТАШВІЛІ також розповів журналістам, яким чином МОЗ стабілізувало ситуацію із своєчасним забезпеченням пацієнтів необхідними ліками в період проведення державних закупівель: «Уряд спільно з МОЗ України із залученням допомоги від міжнародних донорів здійснили ряд безпрецедентних кроків, завдяки яким українці у вкрай складний для країни час не залишилися без лікування».

Серед таких заходів він назвав:

  • додаткове фінансування (4 мільйони гривень) для лікування дітей з рідкісними захворюваннями;
  • встановлення єдиної максимальної надбавки в аптеках до 25%;
  • розблокування понад 509 тисяч доз вакцини БЦЖ тощо.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді