Пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть безплатно отримувати тест-смужки за електронним рецептом

Із 8 жовтня пацієнти з цукровим діабетом І типу в межах програми реімбурсації безоплатно або з частковою доплатою почали отримувати тест-смужки для вимірювання рівня цукру

Пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть безплатно отримувати тест-смужки за електронним рецептом

Як вести облік наркотиків

Із 8 жовтня почав діяти Реєстр медвиробів, що підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки». Перелік реімбурсації містить 23 найменування тест-смужок для глюкометрів, вартість яких підлягає повному чи частковому відшкодуванню. 

МОЗ наголосило: отримати тест-смужки за програмою реімбурсації можна за електронним рецептом. Для цього пацієнту з цукровим діабетом І типу слід звернутися до лікаря-ендокринолога або з лікаря первинки будь-якого медичного закладу, який працює з електронною системою охорони здоровʼя.

Увага! на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій тест-смужки можуть відпускатися і за паперовими рецептами.

як отримати тест смужки за програмою реімбурсації

Скачати інфографіку

Раніше Уряд вніс зміни до переліку ліків та медвиробів, які закуповують централізовано.

За матеріалами МОЗ та НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
98477

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді