Чи мають право жінки-медики виїжджати за кордон із 1 жовтня 2023 року: роз'яснення МОЗ

МОЗ запевнило, що жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, можуть виїжджати за кордон. Жодних змін із 1 жовтня не буде

Чи мають право жінки-медики виїжджати за кордон із 1 жовтня 2023 року: роз'яснення МОЗ

Жінки-медики та жінки-фармацевти мають право безперешкодно виїжджати за кордон. Із 1 жовтня 2023 року жодних змін в умовах виїзду за кордон для жінок немає. Про це повідомило МОЗ, а також дало роз'яснення щодо особливостей війського обліку та мобілізації жінок-медиків.

МОЗ наголосило, що кожна жінка з медичною та фармацевтичною освітою може вільно перетинати державний кордон незалежно від того, чи стоїть вона на військовому обліку. Наразі обмеження діють лише для деяких категорій державних службовців та посадових осіб.

Раніше експерти пояснили, чи можна брати на роботу жінок-медиків, які з 1 жовтня не стануть на військовий облік.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

COVID-19: порядок предоставления страховых выплат медикам

Медработник, которому установили инвалидность вследствие заболевания COVID-19, а также родственники в случае его смерти имеют право на одноразовую страховую помощь в соответствии с Законом Украины «Про захист населення від інфекційних хвороб»
1901

Дотримання гарантій та компенсацій для медпрацівників, зайнятих на роботах з ліквідації COVID-19

Держпраці роз’яснила особливості встановлення доплат в розмірі трьох окладів медпрацівникам, які беруть участь у ліквідації епідемії. Також — що робити медикам, якщо їхні трудові права порушують
2659

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді