Верховна Рада ухвалила бюджет на 2024 рік: cкільки коштів держава спрямує на охорону здоров’я

9 листопада Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила Державний бюджет на 2024 рік. Які видатки держава спрямує на галузь охорони здоров'я наступного року?

Джержавний бюджет 2024

9 листопада ВРУ прийняла проєкт Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік» від 15.09.2023 № 10000 у другому читанні та в цілому.

На які нормативні акти звернути увагу в листопаді Міністр фінансів України Сергій Марченко під час виступу зазначив, що пріоритети держбюджету зрозумілі: зміцнення обороноздатності, захист населення, підтримка ветеранів, підвищення соціальних стандартів і відновлення економіки. Бюджет враховує основні орієнтири майбутньої Української доктрини. Видатки на безпеку та оборону будуть не меншими, ніж минулого року, і передбачають інвестиції у власне виробництво, покращення технологічного потенціалу ЗСУ. Уряд планує індексацію пенсій та підвищення заробітної плати вчителів. Для підтримки ветеранів передбачено вдвічі більший обсяг коштів, ніж минулоріч. Держава профінансує програму допомоги бізнесу, адже економіка має розвиватись.

На охорону здоров'я у 2024 році держава виділила 203,4 млрд.

Раніше Уряд визначив пріоритети бюджету охорони здоров'я на 2024 рік.

За матеріалами КМУ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
1664

Енергоефективність медзакладу: як підвищити

Одна з найбільших статей витрат ЗОЗ — витрати на енергоносії. В умовах воєнного стану економія бюджету медустанови особливо актуальна. Як підвищити енергоефективність медзакладу, читайте у статті
4590

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді