МОЗ погодило спроможну мережу медзакладів у 18 областях

Для керівників департаментів охорони здоров’я та центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ провело презентацію спроможної мережі ЗОЗ

МОЗ погодило спроможну мережу ЗОЗ у 18 областях

Станом на 24 липня МОЗ погодило переліки закладів охорони здоров’я, які сформували спроможну мережу у 18 госпітальних округах. Кожна область окрім спроможної мережі також подавала трирічні плани розвитку госпітального округу. Про це розповіди на презентації, яку МОЗ провело для керівників департаментів охорони здоров’я та центрів контролю та профілактики хвороб.

Формування спроможної мережі ЗОЗ

МОЗ уже розглянуло проєкти планів розвитку госпітальних округів і надало відповідні зауваження. Також МОЗ фіналізує пропозиції щодо спроможної мережі у Волинській області.

МОЗ повідомляє: до спроможної мережі вже увійшли 542 медзаклади спеціалізованої медичної допомоги (без урахування Волинської області та міста Києва). Із них:

  • 118 надкластерних лікарень;
  • 149 кластерних лікарень;
  • 275 загальних лікарень.

В інфраструктурному етапі медреформи беруть участь області, де немає активних бойових дій. Тож поки що спроможної мережі не буде в Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонській, Миколаївській областях та на території АР Крим. Однак упродовж шести місяців після припинення воєнного стану і решта регіонів має подати пропозиції щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

За матеріалами сайту МОЗ

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді