Медзаклади отримають нове обладнання для знезараження медичних відходів — МОЗ

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про спільний проєкт МОЗ та світового банку, спрямований на розширення функціоналу закладів охорони здоров'я

Ігор Кузін

Це унікальний інфраструктурний проєкт, розроблений для розвитку медзакладів по всій країні. Мова йде про нові комплекти обладнання для деконтамінації епідемічно небезпечних медичних відходів. Вони дозволять медичним закладам обробляти та знезаражувати медичні відходи та заощадити кошти на витратах з їх утилізації.

Медичні відходи: 15 запитань і відповідей

За допомогою обладнання можна буде утилізувати будь-які відходи, які мали контакт з біологічними рідинами. Зокрема й ті, які залишаються під час та після догляду за пацієнтами з COVID-19. До комплекту обладнання входять:

  • стерилізатор;
  • повітряний компресор;
  • станції підготовки технологічної води.

Наразі 50 закладів в 17 регіонах України та у Києві вже готові до прийому та встановлення даного обладнання. Вже визначені приміщення для їх розміщення, триває технічно-документальна підготовка. МОЗ повідомляє про розгляд тендерних пропозицій на поставку комплектів, яка запланована на грудень 2023 року.

Раніше повідомлялося, що медзаклади «первинки» мають можливість отримати сонячні панелі.

 

За матеріалами сайту МОЗ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Правець: інкубаційний період, збудник, симптоми, вакцинація

Влітку ризик інфікування правцем значно зростає. Тож саме зараз нагадайте пацієнтам про вакцинацію проти смертельно небезпечної хвороби, про її збудник, симптоми та алгоритм дій у випадку можливого зараження
19657

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді