МОЗ розглядає можливість скасувати карантин через COVID-19

Наразі карантин, спричинений COVID-19, діє по всій Україні до 30 червня 2023 року, нагадують у МОЗ

Коронавірус

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість скасування загальнонаціонального карантину, який було впроваджено через пандемію COVID-19 у 2020 році, відповідно до рекомендацій ВООЗ. Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс Наразі проводиться аудит нормативно-правової бази: аналіз норм у понад 60 законах та 100 постановах, які були введені та адаптовані до пандемії. Після аудиту МОЗ оприлюднить офіційну позицію щодо скасування карантину та пояснить його етапність.

COVID-19, враховуючи рекомендації ВООЗ, було перенесено з надзвичайної до постійної проблеми охорони здоров'я. Отже COVID-19 буде частиною випадків грипу та ГРВІ, які реєструються кожного року в осінньо-зимовий період, наголошують в МОЗ. 

Також МОЗ нагадує, що щеплення проти COVID–19 залишаться безкоштовними і доступними. До кінця 2024 року підтверджені поставки вакцин за міжнародною ініціативою COVAX.

Раніше повідомлялося, що управління програмою імунізації здійснюватимуть Центри контролю та профілактики хвороб.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3591

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді