Створення спроможної мережі медичних закладів не передбачає закриття лікарень — Віктор Ляшко

Інфраструктурний етап медичної реформи не передбачає закриття медичних закладів. На цьому наголосили в МОЗ

Створення спроможної мережі медичних закладів не передбачає закриття лікарень — Віктор Ляшко

Обласні та Київська міська державні (військові) адміністрації повинні розробити та подати для погодження МОЗ плани спроможної мережі закладів охорони здоров’я і розвитку госпітальних округів до 1 травня 2023 року. МОЗ має їх розглянути і погодити протягом двох місяців. Та створення спроможних мереж не означає закриття лікарень. На цьому міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив під час зустрічі з представниками Асоціації міст України, до якої входять представники обласних, районних та місцевих рад.

Формування спроможної мережі ЗОЗ

Віктор Ляшко зазначив:

"Інфраструктурний етап медичної реформи не передбачає закриття лікарень. Реформа передбачає створення спроможної мережі медичних закладів. Саме до лікарень, що сформували спроможну мережу, пріоритетно будуть спрямовані фінансові та матеріально-технічні ресурси, які значно обмежені у війну. Адже саме тут вони у найкоротші терміни зможуть надати найкращий результат".

У МОЗ розповідають, що Україна впроваджує нові підходи до формування госпітального округу для того, щоб забезпечити для пацієнта три ключові індикатори медичної допомоги: 

  1. якість;
  2. доступність;
  3. безоплатність.

Спроможна мережа включатиме заклади первинної допомоги, центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із пунктами постійного базування бригад, заклади спеціалізованої допомоги — надкластерні, кластерні та загальні.

У межах реформи буде чітко визначено роль кожної лікарні в госпітальному окрузі та напрями медичної допомоги, які вона має забезпечити.

Раніше Віктор Ляшко назвав дату, коли МСЕК в Україні припинить існувати.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді