Із нового року Інститут раку надаватиме безоплатні послуги за договором з НСЗУ

З січня 2023 року Національний інститут раку зможе укладати договори з НСЗУ за програмою медичних гарантій

instutut_raky.jpg

Уряд ухвалив зміни до постанови КМУ від 28.03.2018 № 391, що дадуть можливість Національному інституту раку (НІР) укладати договори з НСЗУ за програмою медичних гарантій і надавати українцям безоплатні медичні послуги. Про це повідомили в МОЗ.

Програма медичних гарантій — 2023

Нині НІР перебуває в стадії реорганізації та змінює організаційно-правову форму з державної установи на державне некомерційне підприємство. Усі юридичні та адміністративні процедури потребують часу, що унеможливлювало співпрацю з НСЗУ. Тож ухвалені зміни дадуть змогу НІР уже із 1 січня 2023 року укладати договори з Нацслужбою здоров’я ще до закінчення реорганізації.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив:

«Підтримавши пропозицію міністерства охорони здоров’я і надавши НІР можливість уже з нового року укладати контракт із НСЗУ, уряд відкрив нові перспективи розвитку для медичного закладу. У результаті реформування, запровадження законодавчих змін, які враховують вимоги часу, заклад отримає більшу фінансову спроможність, а громадяни — можливість користуватися безоплатними послугами, надання яких гарантує держава, навіть під час повномасштабної війни».

У МОЗ підкреслюють: законтрактованим НСЗУ медичним закладам держава гарантує повну оплату наданих послуг згідно зі встановленими тарифами, натомість пацієнти мають право безоплатно отримати необхідні медичні послуг та лікарські засоби, передбачені Програмою медичних гарантій.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Меланома: протокол лікування

Другий понеділок травня — Усесвітній день меланоми. У лікуванні пацієнтів із злоякісною меланомою шкіри керуйтесь уніфікованим клнічним протоколом, який МОЗ затвердив наказом від 09.16.2023 № 1064
126

Опіки: стандарт медичної допомоги

МОЗ наказом від 09.10.2023 № 1767 затвердило Стандарт медичної допомоги (далі — СМД) при опіках. Документ містить інформацію про надання медичної допомоги при опіках та подальшу реабілітацію пацієнтів
3857

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3457

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6878

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді