ЮНІСЕФ передав Україні 100 тисяч доз вакцини Janssen від COVID-19

Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) у рамках міжнародної ініціативи COVAX доставив в Україну 100 000 доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden)
vakcinaciya.jpg
ФОНД ЮНІСЕФ доставив в Україну 100 тисяч доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden). Поставка здійснена у межах міжнародної ініціативи COVAX. Про це повідомили в МОЗ.
У МОЗ нагадують, що в серпні Україна вже отримала перших 100 тис. доз вакцини Janssen (Jcovden). Це друга велика партія.
За інформацією МОЗ за минулий тиждень в Україні було зафіксовано понад 4,8 тис. нових випадків захворювання на COVID-19, 2,5 тис. пацієнтів з цим діагнозом було госпіталізовано. Вакцинація залишається єдиним ефективним спосом захистити себе від важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби, наголошують в МОЗ.
Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Має торговельну назву Jcovden. Вакцина призначена для людей віком від 18 років. В Україні для первинної імунізації вводять одну дозу, далі необхідно робити бустерні щеплення.
Раніше повідомлялося, що в Україні дозволили бустерну вакцинацію проти COVID-19 для дітей від 12 років.
 
За матеріалами соцмереж МОЗ

 

 

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3395

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6528

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4909

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді