Як лікарю-інтерну перевестися до бази стажування у безпечнішому регіоні

МОЗ надає можливість лікарям-інтернам, які перебувають на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, перевестися до безпечніших регіонів України. Механізм, який регулює це питання, уже визначений

Як лікарю-інтерну перевестися до бази стажування у безпечнішому регіоні

МОЗ ухвалило наказ «Про особливості проходження інтернатури в умовах воєнного стану» від 26.07.2022 № 1327 (далі — Наказ № 1327). Документ був зареєстрований у Мін’юсті 10 серпня.

За які сертифікати отримаєте бали БПР у 2022-му

Відповідно до Наказу № 1327, лікар-інтерн може перевестися з бази стажування, яка перебуває у районі проведення бойових дій або на тимчасово окупованій чи блокованій території, до іншої бази стажування на умовно безпечній території. Переведення здійснюється за заявою лікаря-інтерна та наказом керівника департаменту (управління) охорони здоров’я (ДОЗ) обласної військової адміністрації.

Якщо лікар-інтерн бажає перевестись до бази стажування, яка розташована на території іншої області, потрібні накази департаментів (управлінь) охорони здоров’я обох обласних військових адміністрацій.

За відсутності зв’язку з ДОЗ відповідної обласної військової адміністрації, який розташований у районі бойових дій або на тимчасово окупованій, оточеній чи блокованій території, лікар-інтерн має звернутися безпосередньо до ДОЗ обласної військової адміністрації, на території якого розташована база стажування, до якої він бажає перевестися.

NB! Перевестися з однієї бази стажування до іншої лікар-інтерн може без зміни місця працевлаштування. Змінювати спеціальність під час переведення з однієї бази стажування до іншої не дозволено.

Керівники баз стажування комунальної форми власності забезпечують своєчасне внесення актуальної інформації щодо лікарів-інтернів, які зараховані на посади лікарів-інтернів, до електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, що МОЗ поетапно розбудовуватиме спроможну мережу лікарняних закладів відповідно до кластерної системи.

За матеріалами МОЗ

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді