Ляшко розповів про відновлення української системи охорони здоров’я після наслідків війни

Російські терористи вже пошкодили 628 медзакладів на орієнтовну загальну суму 683 мільйони євро. Ще 118 закладів зруйновані вщент. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив під час виступу в межах «Kongres 590» у Польщі

Ляшко розповів про відновлення української системи охорони здоров’я після наслідків війни

В Україні вже є план відновлення медичних закладів. Він стане частиною Плану післявоєнного відновлення та розвитку країни. Міністерство зокрема вивчає прогресивний досвід польських колег, щоб запозичити дієві практики для відновлення та розвитку медичної системи України.

Якісна медична допомога без конфліктів із пацієнтами: семінар

«Сьогодні ми говоримо не тільки про відновлення лікарень на місці зруйнованих, сьогодні ми плануємо будувати спроможну мережу закладів охорони здоров'я. Ми вже поступово залучаємо інвестиції у розбудову медичної інфраструктури. І звісно в цьому процесі Україна розраховує на фінансову допомогу та підтримку закордонних партнерів», — сказав Ляшко.

Відповідно до плану, який міністр представив польським колегам, нова лікарняна мережа передбачатиме поділ медзакладів на надрегіональні, надкластерні, кластерні та загальні.

Очільник МОЗ зазначив, що завдяки співпраці з Європейським Союзом, міністром охорони здоров’я Адамом Нідзельським і директором ВООЗ Гансом Клюге ми матимемо змогу модернізувати українську систему охорони здоров’я та відбудувати зруйновану медичну інфраструктуру.

«Ми хочемо адаптувати нашу систему до стандартів ЄС», — наголосив Віктор Ляшко.

Міністр нагадав: щоб долучитися до відновлення системи охорони здоров‘я України, потрібно зробити донацію на фандрейзинговій платформі UNITED24 за напрямом «медична допомога».

Нагадаємо, МОЗ розповіло, що передбачає законопроєкт про вдосконалення надання меддопомоги.

За матеріалами сайту МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді