Коли відстороняти невакцинованих працівників ЗОЗ: орієнтовна дата

Щоб попередити працівників про відсторонення, вручіть їм відповідне повідомлення

Коли відстороняти невакцинованих працівників ЗОЗ: орієнтовна дата

На період дії карантину, встановленого КМУ, щеплення проти COVID-19 стане обов’язковим для працівників:

  • органів місцевого самоврядування
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності
  • комунальних підприємств, установ та організацій

Яка відповідальність загрожує за фальшиві COVID-сертифікати

Так скеровує наказ МОЗ «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» від 30.11.2021 № 2664 (далі — Наказ № 2664). Мін’юст зареєстрував Наказ № 2664 16.12.2021 за № 1624/37246.

Наказ № 2664 має набрати чинності через місяць після офіційного опублікування.

Як повідомили в Мін’юсті, офіційна публікація Наказу № 2664 планується в «Офіційному віснику України» 31 грудня 2021 року. Тож Наказ № 2664 набере чинності через місяць 31 січня 2022 року. З цієї діти почне діяти вимога щодо відсторонення від роботи невакцинованих працівників ЗОЗ, ОМС, комунальних підприємств.

МОЗ оприлюднив наказ № 2664 на своєму сайті ще 17 грудня 2021 року, однак оприлюднення і офіційна публікація — це різні процедури. Всі накази міністерства оприлюднюються державною мовою на офіційному сайті міністерства в порядку, передбаченому Законом України «Про доступ до публічної інформації» (п. 6 ст. 15 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» від 17.03.2011 № 3166-VI, далі — Закон № 3166). Накази міністерства, які є нормативно-правовими актами і пройшли державну реєстрацію, набирають чинності з дня офіційного опублікування, якщо інше не передбачено самими актами, але не раніше дня офіційного опублікування (п. 7 ст. 15 Закону № 3166).

Зменшити кількість відсторонень допоможе повідомлення працівнику. Зразок повідомлення — в системі Експертус Медзаклад.

Скачати повідомлення про обов’язкове щеплення

З алгоритмом «Як відстороняти від роботи невакцинованих працівників» ви оформите накази про відсторонення, акти про відсутність документів про щеплення, накази та допуск до роботи.

Скачати зразки документів

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Ірина Іванченко,

шеф-редактор Експертус Кадри

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
5615

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
123748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді