Зміни у лікуванні туберкульозу за ПМГ — 2022: роз'яснення від НСЗУ

UA RU
Медичні експерти доповнили умови закупівлі послуг за пакетами з лікування туберкульозу вимогою толерантно ставитися до пацієнтів, проводити ще одне лабораторне обстеження тощо

Що треба знати про туберкульоз

В НСЗУ відбулося друге засідання робочої групи за напрямом лікування дорослих та дітей із туберкульозом у програмі медичних гарантій на 2022 рік. Медичні експерти доопрацювали зауваження та пропозиції до двох пакетів медичних послуг:

  • Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз на первинному рівні медичної допомоги
  • Лікування дорослих та дітей із туберкульозом у стаціонарних та амбулаторних умовах

Члени робочої групи доповнили обидва пакети вимогою толерантно ставитися до пацієнтів під час надання медичних послуг, відповідно до затвердженої у надавача медичних послуг програми протидії дискримінації та стигматизації хворих на туберкульоз.

✅✅✅ Як працює програма реімбурсації «Доступні ліки» — 2021

НСЗУ підготувала зміни до лікування пацієнтів із туберкульозом за програмою медичних гарантій — 2022

Щодо лікування пацієнтів із туберкульозом на первинній ланці медичної допомоги, медичні експерти також ухвалили пропозицію забезпечувати конфіденційність відповідних медичних даних.

За пакетом «Лікування дорослих та дітей із туберкульозом у стаціонарних та амбулаторних умовах», експерти вирішили доповнити перелік лабораторних обстежень. У підпункті про імуноферментні дослідження з’явиться квантифероновий тест.

Нагадаємо, НСЗУ анонсувала нововведення за напрямом «Гострий мозковий інсульт» на 2022 рік. 

За матеріалами сайту НСЗУ

 

НСЗУ підготувала зміни до лікування пацієнтів із туберкульозом за програмою медичних гарантій — 2022
Світлана Доанпрофесор кафедри громадського здоров’я, проректор з післядипломної освіти ПВНЗ «Київський медичний університет»
У медзаклад звернувся чоловік із підозрою на туберкульоз. Рентгенографія підтвердила побоювання. Тепер лікар має повідомити про цей випадок головного санітарного лікаря. Про це йдеться в Законі України «Про протидію захворюванню на туберкульоз». Як бути, якщо головного санітарного лікаря вже років п’ять як немає, а про форму повідомлення в Законі ні слова

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді