Інтервал між введенням доз CoronaVac/Sinovac рекомендуєть скоротити до 14 днів

UA RU
За даними досліджень, після вакцинації двома дозами з інтервалом у 14 днів ефективність вакцини CoronaVac проти розвитку симптоматичної форми захворювання — від 51% до 84%, а проти госпіталізації — до 100%

ТЕСТ ⚡ Вакцинація від COVID-19

МОЗ рекомендує скоротити інтервал між дозами CoronaVac/Sinovac до 14 днів

✅✅✅ Вакцинація дітей від COVID-19: кого щеплювати та які особливості

МОЗ рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозами вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну — 14 днів. Такий інтервал передбачає й офіційна інструкція до препарату.

Своє рішення МОЗ пояснює трьома причинами, як-от:

  • стрімке поширення штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Дельта»
  • поступове зростання захворюваності в Україні
  • необхідність якнайшвидше захистити якомога більше українців

Експерти МОЗ проаналізували рекомендації ВООЗ та останні дослідження ефективності вакцини CoronaVac за різних інтервалів між дозами, зокрема ті, що узагальнила Стратегічна консультативна група експертів, яка консультує ВООЗ. Згідно з ними після вакцинації двома дозами з інтервалом у 14 днів ефективність вакцини CoronaVac становить:

  • 51—84% — проти розвитку симптоматичної форми захворювання
  • до 100% — проти госпіталізації

Останнє дослідження третьої фази в Туреччині з інтервалом введення між дозами CoronaVac у 14 днів, опубліковане в липні 2021 року, виявило рівень сероконверсії, тобто вироблення антитіл, у 89,7%.

Отже, МОЗ рекомендує медикам, які щеплюють населення, запрошувати пацієнтів на отримання другої дози вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. До того ж самі пацієнти теж можуть просити зробити друге щеплення через цей інтервал.

Станом на 12 серпня вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech щепили понад 1,22 млн українців, додали у МОЗ.

 

Нагадаємо, раніше про те, що МОЗ може скоротити мінімальний термін між уведенням доз вакцини від COVID-19, заявив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

 

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4881

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115539

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11457

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді