Система розвитку медичних кадрів: МОЗ створить дорожню карту з реформування галузі

UA RU
Експерти МОЗ спільно з міжнародними партнерами і громадськими організаціями створять дорожню карту планування кадрових ресурсів у сфері охорони здоров’я. Про це домовилися під час стратегічної сесії 26 липня

Атестація лікарів у запитаннях і відповідях

Під час зустрічі в МОЗ були присутні представники:

  • Ради національної безпеки і оборони України
  • Представництва ВООЗ в Україні
  • проєкту Світового банку в Україні
  • україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти»
  • благодійної організації «100% Життя»
  • проєкту USAID/UKaid «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Фахівці МОЗ та партнери вирішили розробити заходи для професійного розвитку медпрацівників. Усі вони мають бути синхронізовані та скоординовані між собою, відповідати стратегічним документам держави та першочерговим запитам медичної спільноти країни.

✅✅✅ Вища школа головної медсестри: як навчатися

МОЗ розробить дорожню карту реформування системи розвитку медичних кадрів

Нині частину активностей вже успішно реалізують у своїх проєктах міжнародні організації, ще частину — поки розробляють і планують.

Учасники зустрічі наголосили, що важливо створити реєстр медичних спеціалістів. Це допоможе якісно планувати кадрові потреби відповідно до реалій. До того ж запровадити вже розпочаті зміни в системі безперервного професійного розвитку та інтернатурі.

«Професія медичного працівника потребує постійного розвитку та удосконалення відповідних умінь та навичок. Для цього в країні має бути прозора, зрозуміла, і головне фахова система планування кадрових ресурсів. Вони мають отримувати сучасні знання, щоби забезпечити високу якість лікування наших громадян», — зауважила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Також у МОЗ кажуть, що докладають максимум зусиль, щоб зберегти й посилити кадровий потенціал медичної галузі як важливої складової національної безпеки.

Нагадаємо, раніше КМУ визначив перелік і форми заходів, за які нараховуватимуть бали БПР.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38148

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2024»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
9931

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді