Надання косметологічних послуг в Україні буде регламентуватися відповідним порядком: МОЗ

UA RU
В Україні з’явиться порядок, який регулюватиме надання косметологічних послуг. Таке рішення на розширеному засіданні 21 липня ухвалили експерти МОЗ за напрямом «Дерматовенерологія»

Сумісники в медзакладі: як не потрапити під гарячу руку Держпраці

МОЗ розробить порядок надання косметологічних послуг. Майбутній документ розмежує послуги, які надає косметолог та ліцензіат із медичної практики.

МОЗ візьме під контроль косметологічні послуги

✅✅✅ Вища школа керівника медзакладу: як навчатися

«На сьогодні немає чіткого переліку косметологічних послуг, які підпадають під визначення «медична послуга», так само немає стандартів надання таких послуг, лікування ускладнень та підготовки кваліфікованих кадрів. Неможливо визначити, які послуги має право надавати косметолог, а які потребують отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з медичної практики», — зазначив директор Департаменту контролю якості надання медичної допомоги МОЗ Ігор Слонецький.

Експерти та фахівці міністерства планують визначити порядок надання косметологічних послуг та чіткий перелік послуг, які можуть надавати виключно медичні працівники.

«Ринок косметологічних послуг в Україні потребує правового регулювання. Ми впевнені, що завдяки документам, які ми розробимо з урахуванням побажань усіх зацікавлених сторін, вдасться підвищити загальну якість таких послуг», — підсумував Ігор Слонецький.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що заклади надаватимуть медичну допомогу громадянам похилого віку за новим порядком.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62476

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді