МОЗ та ЮНІСЕФ підписали Меморандум про взаєморозуміння

Міністерство охорони здоров’я України та ЮНІСЕФ домовилися про «тестову закупівлю» лікарських засобів у межах проведення закупівель через міжнародні організації

Заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ від імені МОЗ домовився з ЮНІСЕФ про «тестову закупівлю» в 2015 році вакцин проти кіру, паротиту, проти гепатиту В та краснухи, в межах проведення державних закупівель лікарських засобів через міжнародні організації. Також було підписано Меморандум про взаєморозуміння і надання послуг по закупівлях із ЮНІСЕФ, який є обов’язковою умовою для укладання договорів на закупівлю.

«Наразі в МОЗ триває робота над тим, щоб забезпечити технічні умови для такої закупівлі», — повідомив ПЕРЕГІНЕЦЬ. Він додав, що результатом переговорів із міжнародними організаціями стала домовленість з ЮНДП про допомогу в побудові системи національних закупівель.

«Організація закупівель через міжнародні організації не відміняє проведення національних торгів, адже ці організації — не є аптеками і в них неможна закупити, наприклад, ліки для дитячої онкології чи гематології», — підкреслив заступник Міністра.

Наразі за допомогою міжнародних організацій можлива закупівля лише чотирьох вакцин, тому Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ зазначив, що Україна зацікавлена у наданні технічної допомоги в організації системи національних закупівель згідно світовим стандартам.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді